Nieuwe man bij De Graafschap

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

De Raad van Commissarissen van KPN krijgt een ander gezicht. Duco Sickinghe (56) zal vanaf april Jos Streppel opvolgen als voorzitter, hij zat al een jaar in de Raad van Commissarissen.

Jolande Sap (51) is voorgedragen als opvolger van Tini Hooymakers, die zal terugtreden na haar tweede termijn. Sap werkt nu al als toezichthouder bij gezondheidsinstelling Arkin en als partner bij adviesbureau Camunico

Jürgen Peter von Hollen (48) is deze week door vastgoedbedrijf Bilfinger benoemd tot Chief Executive Officier (CEO) bij dochterbedrijf Tebodin B.V. Von Hollen komt over van technologiebedrijf Pentair.

Voetbalclub De Graafschap heeft deze week een nieuwe commercieel directeur aangetrokken. Edward van Wonderen (48) treedt per direct in dienst in Doetinchem. Tot oktober vorig jaar was hij in dienst bij PEC Zwolle, en ook bij Feyenoord heeft hij een managementfunctie vervuld.

Maurice van Tilburg (43) is benoemd, en deze week begonnen als CEO van Euronext Amsterdam. De nieuwe baas van de Amsterdamse beurs heeft al twintig jaar ervaring in het vak. Hij werkte onder andere bij optiebeurs EOE en bij Euroclear Nederland.

Bernard-Paul Hakkenberg (43) is sinds dit jaar de nieuwe commercieel directeur bij AFAS Software. Hij werkte al elf jaar bij het bedrijf, onder andere als salesmanager.