Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Lugubere vondst in verlaten crematorium Acapulco

Foto AFP

In een verlaten crematorium in een buitenwijk van de Mexicaanse toeristenplaats Acapulco heeft de politie vrijdag zestig stoffelijke overschotten aangetroffen. Sommige lichamen verkeerden in verregaande staat van ontbinding, andere waren zorgvuldig gebalsemd. Het crematorium, in particuliere handen, werd ongeveer een jaar geleden gesloten, waarschijnlijk omdat de eigenaar zijn rekeningen en belasting niet betaalde. Maar kennelijk werden er nog steeds overledenen binnengebracht. Omwonenden klaagden over stankoverlast. De politie is op zoek naar de eigenaar van het crematorium. Ze houdt er rekening mee dat het bij hun lugubere vondst om mensen gaat die een natuurlijke dood zijn gestorven, en waaraan nog geld werd verdiend door hun lichamen in het crematorium te dumpen. Minder waarschijnlijk is dat het gaat om om slachtoffers van misdaad. Acapulco ligt in de arme deelstaat Guerrero, al jaren het toneel van sociale onrust en drugsgeweld. De badplaats is ongeveer 200 kilometer verwijderd van de noordelijker gelegen stad Iguala waar vorig jaar september 43 studenten verdwenen.