61 lijken gevonden in verlaten crematorium

Foto AFP

Militairen en agenten hebben in een verlaten crematorium bij de Mexicaanse stad Acapulco 61 lijken ontdekt. Het is nog niet duidelijk wat er in het gebouw is gebeurd. Mensen die in de buurt van het verlaten crematorium wonen, hadden geklaagd over de vieze geur. Onder de doden zijn vier vrouwen. Alle lijken waren met kalk bedekt. Ook werden losse lichaamsdelen aangetroffen. Het crematorium zou al een jaar buiten bedrijf zijn. In de deelstaat Guerrero zijn verscheidene bendes actief. Acapulco is met 104 moorden per 100.000 inwoners per jaar de op twee na gevaarlijkste stad ter wereld. De deelstaat kwam in september in het nieuws, toen er 43 studenten verdwenen. Zij werden door de politie aangehouden, en vervolgens overgedragen aan en vermoord door een drugsbende.