Opinie

    • Marloe van der Schrier

Het weekend van Ronnie Flex

Rapper Ronnie Flex is genomineerd voor twee Edisons, volgende week begint zijn albumtour, maar dit weekend zit hij op Schiermonnikoog

Ronnie Flex (22) zit in de auto, opweg naar Schiermonnikoog. „We gaan met jonge artiesten van het platenlabel Top Notch, waar ik ook bijhoor, aan nieuwe muziek werken.” Jonge jongens als Bokoesam, Lil Kleine en Broederliefde. Tien dagen verblijven ze op het waddeneiland. In geïmproviseerde studio’s worden nieuwe nummers opgenomen en geschreven.

Ronell Langston Plasschaert, zoals de echte naam van Flex luidt, verwacht dat er ook goed gechilld gaat worden. „Drinken, hopelijk ook een beetje dronken worden, als dat mogelijk is op een eiland als Schiermonnikoog. En het voetbalspel FIFA spelen.” Het liefste is hij de Engelse club Arsenal. Als hij moet kiezen tussen de Nederlandse clubs? Dan speelt hij graag Feyenoord. „De meeste jongens hier komen uit Amsterdam, dus ik denk dat dat wel moet lukken.”

Als hij nu thuis zou zijn (hij komt uit Capelle) zou hij waarschijnlijk gaan stappen in Rotterdam. Maar elk weekend helemaal los, dat doet hij niet meer. „Alleen als ik het echt goed heb geregeld ga ik nog uit. Vervoer naar huis afgesproken en genoeg te drinken.” Vroeger dronk hij wodka, nu meestal het „vrouwendrankje” Licor 43. „Ik noem het als ik het bestel altijd drieënveertig. Ik durf die Spaanse naam niet uit te spreken.” Meestal gaat de rapper naar Rotterdam. „Stappen in Capelle? Dat is echt niet cool. Alleen mensen die in die buurt blijven hangen, gaan daar nog uit.”

Vorige week werd de rapper genomineerd voor twee Edisons. In de categorie hiphop en in de categorie nieuwkomer. „Dat had ik nooit verwacht. Ik kende de prijs wel van vroeger, mijn stiefvader is muziekliefhebber. Het magazine Oor lag altijd bij ons thuis, volgens mij is het een gewaardeerde muziekprijs.” Flex kreeg veel felicitaties, van familie, ooms en tantes, van mensen die van wat hogere leeftijd zijn, volgens Flex. „Ik hoop dat ik win, maar ik heb nooit echt om awards gegeven. Ik heb geen prijzen nodig voor de bevestiging. Ik geloof in mezelf.” 

„M’n show moet wel goed komen”, zegt de rapper ook vol zelfvertrouwen. Volgend weekend begint zijn albumtour, de eerste show is in de Amsterdamse Melkweg. „Ja, op Valentijnsdag. Misschien moet ik mijn vriendin meenemen. Of misschien niet, als ik aan het werk ben, krijgen we vaak ruzie. Gelukkig is dat altijd snel weer bijgelegd.” Zijn album, De nacht is nog jong, net als wij, kwam november vorig jaar uit. „Ik zou nog wel iets meer aan promotie kunnen doen van de albumtour.” 

    • Marloe van der Schrier