Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Dames 4

Dertiger Wyne heeft er moeite mee dat al haar vriendinnen bezig zijn met hypotheken en kinderen krijgen.

Als de relatie met haar vriend Arjen stukloopt en haar beste vriendin en huisgenootje Nanda besluit om te gaan samenwonen met haar vriend, zit Wyne ineens elk weekend bij haar ouders op de bank. Ze besluit een voetbalteam op te zetten, maar ze durft dit alleen als Nanda ook meedoet. Al snel heeft ze een groep vrouwen op de been. Voetballen kunnen ze niet, maar in de derde helft maken ze alles goed.

In plaats dat het voetbalteam Wyne en Nanda dichter bij elkaar brengt, drijft het hen juist steeds verder uit elkaar. Wyne wil feesten en bier drinken met haar nieuwe vriendinnen, Nanda naar de Ikea en een babykamer inrichten. Met onder anderen Hannah van Lunteren, Jennifer Hoffman, Ryanne van Dorst.

NPO 3, 20.10-21.45u.