‘Een klantenrelatie is als een huwelijk’

Daan Goote

(43) is op 1 januari begonnen bij het contentmarketing bureau LVB Networks. Hij is Client Director, de eindverantwoordelijke voor de tevredenheid onder klanten en bedrijven.

1. Vanwaar deze stap?

Ik werkte al vijftien jaar in de reclamewereld. Ik was bezig met de buitenkant, het verkopen van een product. Ik wilde meer inhoud.

2. Kruiwagen?

Ik ben altijd geïnspireerd door creatieve mensen in mijn omgeving. Zij hebben veel verrassende inzichten.

3. Eerste daad?

Het organiseren van een grote interne sessie met het thema: ‘I love my client’. Hier heb ik met het bedrijf mijn ervaringen gedeeld. Belangrijkste tip: een klantenrelatie is als een huwelijk, je moet er aandacht aan besteden om er energie voor terug te krijgen.

4. Nest?

Mijn vader werkte bij de spoorwegen. Hij was betrokken bij de bouw van de Eurotunnel tussen Engeland en Frankrijk. Ze vroegen een Hollander om tussen hen te bemiddelen. Dat diplomatieke heb ik van hem. Mijn moeder deed juridisch administratief werk.

5. Studie?

Psychologie aan de VU in Amsterdam.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Linksbuiten bij Ajax. Ik wilde in de voetsporten treden van Jesper Olsen. Verder dan de tribune ben ik helaas nooit gekomen.

7. Wat wilt u later worden?

Ik wil in het communicatievak mensen helpen en inspireren.

    • Maurice Boyer
    • Marloe van der Schrier