Leger Egypte doodt 27 islamitische strijders

Het Egyptische leger heeft gisteren zeker 27 islamitische strijders gedood in het noorden van de Sinaï. Volgens veiligheidsbronnen was het een van de grootste operaties in de regio in maanden. De luchtmacht viel de strijders van de beweging Sinaï Provincie met Apache-helikopters aan. Die hebben zich solidair verklaard met terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), die delen van Syrië en Irak in handen heeft. Sinaï Provincie pleegde een week geleden aanslagen op de veiligheidsdiensten, waardoor ruim dertig mensen omkwamen. President Sisi zei toen dat Egypte een lang en zwaar gevecht wacht tegen terrorisme. De militanten pleegden de afgelopen jaren ook al aanslagen in Egypte, maar toen vooral op Israëlische doelen en onder de vlag van al-Qaida.

    • Ap