Schippers werkt aan aanpassingen wet

Er komt een korting op het eigen risico voor mensen die naar een zorgaanbieder gaan waar hun verzekeraar een contract mee heeft. Dat is een van de maatregelen in de aangepaste zorgwet van minister Edith Schippers van Volksgezondheid, zo meldde RTL Nieuws gisteravond.

Eind vorig jaar werd de zorgwet van Schippers, die de vrije artsenkeuze van verzekerden gedeeltelijk inperkt, weggestemd door de senaat. Schippers bereidt nu een alternatief voor. Doel van de aangepaste wet is om een miljard aan bezuinigingen te realiseren, net zoals in het oude zorgplan. Volgens RTL komt er scherper toezicht op fusies van zorginstellingen en krijgen zorgaanbieders meer vrijheid bij het uitvoeren van behandelingen. Het pakket aan maatregelen waarmee Schippers bezig is, is nog niet klaar.

    • NRC