Rouwadvertentie: het is de schuld van de Seahawks dat onze Mike dood is

Het is zout in nog heel verse wonden. Afgelopen zondag wonnen de New England Patriots de Super Bowl door een uiterst vreemde beslissing van de Seahawks. Nu is er een familie die in een opmerkelijke rouwadvertentie die beslissing van de Seahawks de schuld geeft voor de dood van hun geliefde Mike.

Het bewuste moment in de Super Bowl. Patriots-speler Malcolm Butler (rechts) onderschept de bal bedoeld voor Seahawks-speler Ricardo Lockette. Daarna was de wedstrijd beslist. Foto AFP/ Timothy A. Clary

Het is zout in nog heel verse wonden. Afgelopen zondag wonnen de New England Patriots… Pardon, verloren de Seattle Seahawks de Super Bowl, de finale van het American football-seizoen in de Verenigde Staten, door een uiterst vreemde beslissing waarover nog jaren nagepraat zal worden. De analisten snapten er niets van, de fans waren boos. En nu is er één familie die in een opmerkelijke rouwadvertentie in de krant de Seahawks zelfs de schuld geeft voor de dood van hun geliefde Mike.

Wat gebeurde er precies?

Eerst wat context. Zondag speelden de Seahawks en Patriots tegen elkaar om de titel in de National Football League (NFL), de profcompetitie van het American football. De Patriots leidde een minuut voor tijd met 28-24, maar mede dankzij een fabelachtig (en wel erg gelukkig) gevangen bal hadden de Seahawks een uitstekende kans op een touchdown (zes punten) en dus hoogstwaarschijnlijk de winst.

Maar toen ze op de 1-yard-lijn waren aangekomen, dus vlak voor de end zone van de Patriots en vlak voor die beslissende touchdown, kozen de Seahawks er op raadselachtige manier voor niet de bal erin te rennen met een van de beste running backs van de NFL, Marshawn Lynch, maar de bal te gooien. De bal van quarterback Russell Wilson werd onderschept door Patriots-speler Malcolm Butler. Game over. Geen tweede titel op rij, iets wat al tien jaar niet meer was gebeurd.

http://youtu.be/WERRBZySOq0

Dan de advertentie

Deze advertentie verscheen in de Spokesman Review, een krant uit Spokane, na Seattle de grootste stad van de staat Washington:

Twitter avatar BCAppelbaum Binyamin Appelbaum Unusual cause of death: “We blame the Seahawks lousy play call…” http://t.co/T6pRijagN1 http://t.co/AwibIjAQmv

“He was a small business owner in Kent, WA and loved his family, work, clients, traveling, the Seahawks and life. We blame the Seahawks lousy play call for Mike’s untimely demise.”

Natuurlijk is het maar een grap van de familie van de 53-jarige Mike Vedvik. Hij had de wedstrijd zelfs niet eens gezien, zo zegt zijn vrouw Stephanie tegen de Spokesman Review. Hij had de wedstrijd opgenomen en wilde hem later terugkijken. Toen ging hij naar bed en voelde hij zich niet lekker. Hij overleed in zijn slaap na een hartaanval. Vedviks zwager had een zin toegevoegd aan de rouwadvertentie met goedkeuring van vrouw Stephanie. Man Mike zou die zin “hilarisch” hebben gevonden, zegt ze.

Voor zover bekend hebben de Seahawks zelf nog niet gereageerd op de advertentie. Die heeft al wel de aandacht getrokken van veel websites, waaronder Time, ABC News en de Los Angeles Times.

    • Frank Huiskamp