Dit is zoveel meer dan schroot op wielen (namelijk miljoenen waard)

De 'King of the Road' in de twintiger jaren, deze Hispano Suiza H6. Wie had hem niet: koningen, maharadjahs, alle rijke Europese adel en natuurlijk de Rothschilds en de Vanderbiltjes. Zelfs André Citroën en Edsel Ford hadden er een in hun collectie. Moet ergens tussen de twee en drie ton opleveren. Foto AFP

Weet je nog, die tientallen klassiekers in die oude schuurvan de Franse zakenman Roger Baillon? In zijn oude opslag stonden onder meer een Bugatti, een Maserati en een heel zeldzame Ferrari California Spider weg te roesten.

Waarschuwing: de volgende beelden kunnen door liefhebbers als schokkend worden ervaren:

De rommel is eraf, het mos en de klimop tussen de deuren vandaan gepeuterd en ze staan nu ‘netjes’ op de foto. Veilinghuis Artcurial verkoopt ze vandaag aan de hoogste bieder. En die moet heel hoog gaan. Iemand een paar miljoen euro over?

    • Bas van Kooij
    • Sofie van Westrenen