Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Het is slecht, maar o zo lekker. Nederlanders kopen elk jaar meer frisdrank en suiker, blijkt uit nieuw onderzoek. Hoezo gezondheidshype?

De rijkenlijst van China is bekend. Bill Gates & co ken je al, tijd om kennis te maken met de rijkste Chinezen en hun bedrijven.

De dag waar je reikhalzend naar hebt uitgekeken is gekomen: vandaag is het de Dag van het Zeewier. Het is een gat in de markt. Maar pas op dat je boerderij niet zinkt.

Vandaag wordt in Frankrijk een berg autoschroot geveild. Voor een paar miljoen euro.

Poldernieuws

De ondernemer met een gladde parkeerplaats moet volgens de Telegraaf rekening houden met claims en rechtszaken. Maak een gladheidbestrijdingsplan!

Jenever kenden de Amerikanen, nu vertelt BNR dat Vlaardingse schelvispekel het goed doet in de VS.

In de Volkskrant wordt de beursgang van opticiënketen GrandVision belicht.

While you were sleeping… in the US

De nasleep van het hackingschandaal bij Sony: Variety meldt dat topvrouw Amy Pascal weg moet.

Voor een alom geliefde anchorman als Brian Williams staat vertrouwen centraal. NPR twijfelt aan zijn toekomst, want Williams verzon nogal wat over zijn belevenissen in Irak.

Eindelijk, meldt Deadline, is daar een teken dat Disney nadenkt over de opvolgingskwestie in de top.

While you were sleeping… in Asia

Bijna geen enkele Aziatische luchtvaartmaatschappij weet winst te maken ook al groeit het aantal passagiers hard. Dat schrijft de Nikkei Asian Review.

Hout is een bron van conflict in Azië omdat het gewild, schaars en duur is, concludeert de Financial Times.

Het is bijna Chinees Nieuwjaar. Dat betekent dat er in China veel rellen, demonstraties en conflicten over achterstallig loon zullen zijn, waarschuwt The Wall Street Journal.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q