Ghana wint in choatische halve finale

Ghana heeft donderdag de finale bereikt van het voebaltoernooi om de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Avram Grant was in Malabo veel te sterk voor gastland Equatoriaal-Guinea en won met 3-0. De wedstrijd werd in de slotfase lange tijd stilgelegd nadat er rellen waren uitgebroken op de tribunes. Ghanese supporters vluchtten naar het veld toen ze werden bekogeld met flessen water en andere projectielen door fans uit Equatoriaal-Guinea. Pas nadat alle aanhangers van de ‘Black Stars’ in veiligheid waren gebracht, kon de wedstrijd worden uitgespeeld. De scheidsrechter vond drie minuten genoeg, omdat de strijd al lang was gestreden. In de eindstrijd neemt Ghana het zondag in Bata op tegen Ivoorkust, dat woensdag in de halve finale te sterk was voor DR Congo (3-1).