Verdachte in loverboy-zaak Valkenburg pleegt zelfmoord

Een appartement van het hotel waar mogelijk een 16-jarig meisje met zeker tachtig mannen seks gehad zou hebben door toedoen van een loverboy.
Een appartement van het hotel waar mogelijk een 16-jarig meisje met zeker tachtig mannen seks gehad zou hebben door toedoen van een loverboy. Foto: ANP/PIROSCHKA VAN DE WOUW

Een van de verdachten in de Valkenburgse loverboy-zaak heeft een einde aan zijn leven gemaakt. De man werd verdacht van seksueel misbruik van een minderjarig meisje en zou volgens lokale media bij de inval eind vorig jaar op heterdaad zijn betrapt.

Het Openbaar Ministerie wil daar geen uitspraken over doen, maar bevestigt wel dat een verdachte in de zaak zelfmoord heeft gepleegd. Berichtgeving dat de verdachte niet opgewassen zou zijn tegen de druk die de affaire met zich meebracht, wordt door het OM afgedaan als speculatie.

Tachtig mannen verdacht

Bij een inval in een hotel in Valkenburg werd vorig jaar in december een 16-jarig meisje gevonden dat als vermist was opgegeven. Zij had op dat moment seks met een klant. De vermeende 21-jarige loverboy zat op het toilet en werd tijdens de inval aangehouden.

Uit onderzoek naar telefoongegevens en in de hotelkamer aangetroffen condooms kreeg het OM tachtig mannen in het vizier die seks zouden hebben gehad met het meisje. De mannen riskeren een straf van maximaal twaalf jaar wegens seks met een minderjarige.