V&D en verhuurder praten weer

Verhuurder IEF Capital is toch weer in gesprek met V&D. Dat meldt het vastgoedbedrijf vandaag. IEF Capital spande juist eerder deze week een kort geding aan om de ontruiming te eisen van de vier belangrijkste filialen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht.

V&D-logo ANP / Valerie Kuypers

Verhuurder IEF Capital is toch weer in gesprek met V&D. Dat meldt het vastgoedbedrijf vandaag, aldus persdienst ANP. IEF Capital spande juist eerder deze week een kort geding aan om de ontruiming te eisen van de vier belangrijkste filialen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht.

IEF Capital is bereid om op korte termijn te bekijken of samen met andere vastgoedeigenaren een bijdrage kan worden geleverd aan “het oplossen van de acute financiële problemen”. Het vastgoedconcern erkent dat deze problemen “zeer groot zijn”, maar voegt daar aan toe dat beide partijen toch goede mogelijkheden zien op lange termijn de kosten substantieel te verlagen. De uitspraak van het kort geding is vandaag, maar op verzoek van zowel V&D als IEF Capital is het vonnis aangehouden tot 20 februari.

V&D verkeert in economisch zwaar weer. Onlangs vroeg de warenhuisketen een huurvrije periode en een verlaging van de huurprijs aan voor meerdere winkelpanden. Ook is het bedrijf door vakbonden FNV en CNV voor het gerecht gesleept vanwege een voorgestelde salarisverlaging van 5000 werknemers.

Lees verder op NRC Q: Van wie kan V&D nog hulp verwachten?

    • Casper van der Veen