Terugkijken: Life Story (BBC) toont de levensvreugde van jonge dieren

Twee dansende tijgers in ´Life Story´ Still uit Life Story / via EO.nl

Springende hagedissen, leeuwtjes die zoet in de camera kijken en treuzelende pinguïns: in de nieuwe BBC-natuurserie Life Story dansen de dieren over het beeldscherm, de levensvreugde spat er vanaf. Daar gaat het deze keer ook over; na de populaire series Planet Earth, Earthflight en Penguïns is het nu de beurt aan een verhaal over ‘de reis van het leven, van begin tot eind’.

Overleven is een kunst

Net als mensen, worstelen dieren om te overleven. We zien de gevechten om eten, zoektochten naar water, ijsberen die elkaar in de haren vliegen, vogels die hun eieren bewaken, leeuwenwelpjes die worden gewassen en allerlei ander jong spul dat wordt gevoed, beschermd en schoongelikt. Life story toont het dierenrijk op zijn emotioneelst.

Extra zoetsappig aangezet door Peter Drost als voice-over, onze eigen David Attenborough.

De beschermende ouder

Dankzij highspeedcamera’s, vakmanschap en engelengeduld zien we de fragiele band tussen ouder en kind, vrolijk spelende stokstaartjes in slow motion, de eerste duikvlucht van een brandgansje en apen die hun baby’s liefdevol ontvlooien. De onbevangenheid van jonge kinderen wordt gemengd met de bezorgdheid en de onvoorwaardelijke liefde van het ouderschap. Dieren zijn net mensen.

Bekijk hieronder de trailer van de hele serie.

De eerste aflevering kun je hier bekijken.

    • Carlijn Vis