Politie in Ferguson experimenteert met niet-dodelijke kogel

De politie in de Amerikaanse plaats Ferguson gaat experimenteren met het gebruik van niet-dodelijke wapens. Dat meldt The Washington Post.

Deze week wordt een aantal politiemedewerkers getraind om te leren hoe The Alternative, zoals het wapen heet, werkt. Het besluit om te experimenteren met niet-dodelijke wapens ontstond een maand nadat in augustus vorig jaar een blanke politieagent in Ferguson een ongewapende zwarte tiener had doogeschoten. De agent werd niet vervolgd en er volgden vele demonstraties in de staat. Politiechef Al Eickhoff zocht op internet naar „minder dodelijke wapens” die de politie kon gebruiken. Zijn oog viel op een wat vreemd uitziend oranje apparaat dat in de holster van een politiegeweer paste. Als een kogel wordt afgevuurd, versmelt deze met een soort pingpongbal die met genoeg kracht wordt afgevuurd om iemand tegen de grond te krijgen. De kogel met plastic omhulsel zou hooguit een paar gebroken ribben veroorzaken. (NRC)