Hoeveel verdien jij vergeleken met Ronaldo, Suarez of Neymar?

Cristiano Ronaldo EPA / Walter Bieri

Het is geen geheim dat professionele voetballers enkele van de hoogste salarissen ter wereld verdienen. Zo krijgt Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo per week zo’n 3,5 ton op zijn rekening bijgeschreven. Hoeveel verdien jij vergeleken met een internationale topvoetballer?

De BBC heeft een rekenmachine ontworpen, waarmee je kunt uitrekenen hoeveel minuten een sporter moet spelen voor hij uw jaarsalaris bij elkaar heeft gevoetbald. Iemand die een modaal inkomen van 35.500 euro per jaar heeft, verdient in een week minder dan Arjen Robben in één wedstrijdhelft (41 minuten, om precies te zijn).

bbc-compare

Ook krijg je direct te zien hoe lang je moet werken om het jaarsalaris van een voetballer binnen te hebben. Met een royaal inkomen van 60.000 euro moet je 403 jaar ploeteren voor je het bedrag bij elkaar hebt dat Lionel Messi ieder jaar in zijn zak steekt. Daarvan kan hij 154.074 Barcelona-shirts kopen met zijn eigen naam op de rug.

Na het doorscrollen van de pagina, confronteert de BBC je nog even plagerig met hoeveel geld je hebt verdiend sinds je op de pagina zit - tegenover dat van de gekozen topvoetballer. Je kunt jouw inkomen hier met dat van Neymar, Aguero of Fabregas vergelijken.

    • Casper van der Veen