Heracles speelt gelijk tegen Groningen ondanks kansen

Na een soms moeizame en soms spannende wedstrijd heeft Heracles Almelo vanavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Groningen. In Almelo wist geen van beide teams de overwinning in de wacht te slepen. Dat terwijl de ploeg uit Almelo de punten goed kan gebruiken: het hele jaar wist Heracles nog niet eenmaal te winnen.

Tijdens de eerste helft weet aanvankelijk geen van beide ploegen kansen te benutten en een aanval te forceren. Zeven minuten voor rust doorbreekt Heracles-aanvaller Brahim Darri de impasse en schiet van korte afstand 1-0 binnen.

Kort na het begin van de tweede helft raakt de Groninger Jarchinio Antonia geblesseerd. Hij verlaat per brancard het veld en wordt vervangen door Mimmoun Mahi. Heracles speelt vol vertrouwen verder en mikt op de tweede treffer als FC Groningen-aanvaller Michael de Leeuw 1-1 binnen schiet.

Heracles blijft zich echter strijdlustig tonen. Tien minuten later weet Almeloër Wout Weghorst knap 2-1 te maken. Maar als de thuisploeg de winst al denkt binnen te hebben, brengt FC Groningen-middenvelder Tjarron Chery de pot op de eindstand van 2-2. Een discutabel goal, omdat scheidsrechter Jeroen Sanders niet had gezien dat de bal voorafgaand aan de treffer al over de achterlijn was gegaan.

Degradatiegevaar

De laatste keer dat Heracles een wedstrijd wist te winnen is alweer twee maanden geleden. Begin december won de ploeg van John Stegeman uit met 2-4 van FC Utrecht. Het team loopt met 17 punten op de zestiende plek degradatiegevaar.

    • Casper van der Veen