Dit is wat je vandaag moet weten

Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Gefeliciteerd, het is Wereld Nutella Dag. Die werd jarenlang vrijwillig georganiseerd door liefhebbers, maar onlangs kocht producent Ferrero de organisatie op.

De toptentoonstelling Late Rembrandt kan het jaar van het Rijksmuseum maken of breken. Vandaag is de opening voor genodigden, volgende week voor het publiek. Dit is hoe je zo’n blockbustershow bouwt.

Snowboarden of basejumpen. Als je er indrukwekkende beelden van hebt gezien, zijn ze met een GoPro gemaakt. Het camerabedrijf doet het goed, maar hoe lang blijft het Apple nog voor?

Ook kleurstoffabrikant Holland Colours en Expedia (concurrent van het Nederlandse Booking.com) komen met cijfers.

Poldernieuws

Het nieuwe handelsverdrag tussen de VS en de EU wordt in de Brusselse schemer bekokstoofd, zonder transparantie, schrijft FTM.

De Volkskrant buigt zich in vier vragen over KPN. Het blijft kwakkelen, vindt de krant.

Griekenland loopt volgens Trouw hard tegen de Europese realiteit aan.

While you were sleeping… in the US

Het internet moet open blijven en gereguleerd worden. In Wired het hoe, wat en waarom rond net neutrality.

Ondanks al die teruggehaalde auto’s, bericht AP, heeft GM onder topvrouw Barra een topjaar achter de rug

Staples en Office Depot gaan het samen opnemen tegen Amazon, schrijft CNET.

While you were sleeping… in Asia

Net als de Europese Centrale Bank, draait de Chinese Volksbank aan de knoppen om de economie op gang te krijgen. The Wall Street Journal heeft een stuk.

Een enorm vrijhandelsakkoord tussen de VS, Australië en delen van Latijns-Amerika en Azië is aanstaande, meldt een Australische minister.

Het gaat wat minder slecht met Sony. Het hackingschandaal blijft kostbaar voor het Japanse bedrijf, maar de verkoop van PlayStations maakt veel goed, aldus de Financial Times.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q