Broodzaakmeisje

Een woensdagmiddag in januari. Tijdens mijn overstap op Ede-Wageningen, dacht ik nog snel een kop koffie te kunnen halen. Normaal ga ik naar de kiosk, maar omdat mijn trein al over enkele minuten zou komen, ik nog moest inchecken en er bij jou alleen iemand stond die net ging afrekenen, ging ik voor de verandering maar naar de Broodzaak. Het zou net moeten kunnen, dacht ik. Nog voor de vrouw voor me klaar was met het uit haar tas toveren van haar portemonnee, hoorde ik m’n trein aankomen. Toch geen tijd voor koffie. Je keek me nog na (om de vrouw heen) toen ik naar de trein liep.

Ik ben nog een keer terug geweest in de Broodzaak, maar heb je niet meer gezien.

Je had donker haar, een brilletje, en bent – schat ik – tussen de 20 en 25 jaar. Ik, kort haar, zwarte jas en tas, zou graag iets met je willen drinken.