AZ verslaat Ajax in Arena

Teleurstelling bij Daley Sinkgraven ANP / Stanley Gontha

AZ heeft vanavond met 0-1 van Ajax weten te winnen. Na een wedstrijd waar beide teams maar moeilijk op gang kwamen wisten de Alkmaarders toch de nummer twee van de eredivisie te verslaan.

De wedstrijd begint saai. Hoewel beide ploegen kansen krijgen, blijft de teller lang op 0-0 staan. Hoogtepunt uit de eerste helft is hoe een corner van Amsterdammer Mike van der Hoorn op wonderbaarlijke wijze door AZ-speler Mattias Johansson uit het goal wordt gehouden.

In de tweede helft krijgt Ajacied Niklas Moisander direct rood als hij spits Aron Jóhansson aantikt. AZ profiteert van zijn numeriek voordeel en in de 76e minuut valt dan eindelijk de eerste treffer. Dezelfde Jóhansson schiet dan 0-1 binnen voor de uitploeg.

Het was de eerste keer dat AZ Ajax in Amsterdam versloeg sinds 1980. Ajax heeft inmiddels al een achterstand van twaalf punten op koploper van de eredivisie PSV opgelopen.

Trainer Frank de Boer zei na de nederlaag dat hij Ajax snel duidelijkheid geeft over zijn toekomst. “De beslissing hangt van niet al te veel meer af. Ik zal de club snel duidelijkheid geven”, aldus De Boer. De coach verklaarde onlangs dat hij openstaat voor een mooie buitenlandse club.

    • Casper van der Veen