Zeven doden bij treinongeluk New York - botsing op auto op rails

Bij een treinongeluk in New York zijn zeker zeven doden gevallen. Dat bevestigt gouverneur Andrew Cuomo op een persconferentie. De trein botste op een jeep die stilstond op de rails. Vlak daarvoor waren de slagbomen terechtgekomen op de auto.

Treinongeluk 32 kilometer ten noorden van New York, tijdens het spitsuur. Foto EPA / John Taggart

Bij een treinongeluk in New York zijn zeker zeven doden gevallen. Dat zei gouverneur Andrew Cuomo op een persconferentie. De trein botste op een jeep die stilstond op de rails. Vlak daarvoor waren de slagbomen terechtgekomen op de auto.

De bestuurder van de auto was een van de dodelijke slachtoffers. Volgens Amerikaanse media raakten twaalf mensen gewond.

Ontploffing

Het ongeluk gebeurde tijdens het spitsuur, 32 kilometer ten noorden van New York, vlak bij het plaatsje Valhalla. De trein verliet het centraal station in Manhattan rond 17:45 uur (lokale tijd) en botste ongeveer drie kwartier later op de Jeep Cherokee.

Door de botsing ontstond een ontploffing en vatte de auto vlam. De trein duwde de auto tientallen meters vooruit. Door de sterke explosie raakte een van de rails los en werd de trein doorboord, zei Cuomo. Persbureau AP schrijft dat er honderden passagiers aan boord waren. Cuomo:

“Het is verbazingwekkend dat niet meer mensen gewond zijn geraakt in die trein.”

650 mensen aan boord

De bestuurster van de wagen zou om het leven zijn gekomen bij de botsing. Volgens vervoersmaatschappij Metropolitan Transportation Authority (MTA) zijn 400 passagiers tijdelijk opgevangen. Gemiddeld zijn volgens de organisatie 650 mensen aan boord van deze trein.

Honderden passagiers verlieten de trein aan de achterkant. Een van de passagiers, Justin Kaback, zei tegen de Amerikaanse nieuwszender ABC News:

“Ik zat vast in het midden van de wagon, voor en achter mij stonden mensen en het werd steeds heter in de wagon. Het was eng. Vooral toen mensen die buiten langs de trein liepen riepen dat de trein in brand stond.”

Het is nog onduidelijk of de spoorbomen fatsoenlijk werkten, daar deden de lokale autoriteiten geen uitspraken over.

    • Carlijn Vis