Virtueel slalommen, hoe cool is dat? Heel erg cool

Gewoon een berg afskiën of boarden is al leuk, maar je krijgt er natuurlijk geen punten voor. Tot je de piste bedwingt met een skibril van het Israëlische bedrijf RideOn. Daarmee kun je ineens een heel parcours voor je laten verschijnen, in augmented reality. Nu zijn er sinds een paar jaar meer van dat soort brillen te koop – de Oakley Airwave voorop. Die hebben veel functies die de RideOn ook heeft: HD-video, navigatie, interactie en statistieken. O, en bescherming tegen zon en sneeuw. Maar met deze bril zie je de informatie echt voor je, in plaats van in een klein schermpje in de hoek. En, laten we elkaar niet voor de gek houden, het gaat om de gamefunctie in deze bril: je kunt hiermee virtueel slalommen. Hoe cool is dat? Potentieel heel erg cool, want als je een virtueel slalomspelletje kunt maken, waarom dan niet iets met ehm.. zombies? Gevaarlijk, maar in de bril zit wel een systeem waarmee bij veel beweging de informatie wordt verminderd. Dus hoe harder je gaat, hoe minimaler de functies werken. Handig. Nu nog zombies.

    • Peter van der Ploeg