Man in Nice valt militairen aan met een mes

Drie militairen die op antiterreurpatrouille waren, zijn gisteren in de Zuid-Franse stad Nice aangevallen door een man met een mes. De aanvaller is opgepakt.

Twee militairen raakten gewond bij het incident, maar zij verkeren niet in levensgevaar. De aanval vond plaats in het centrum van Nice in de buurt van een Joods centrum.

De dader zou tijdens zijn daad hebben geschreeuwd: „Je suis 100 pourcent Coulibaly.” De aanvaller zou een identiteitskaart bij zich hebben met de naam Moussa Coulibaly erop. Deze achternaam komt relatief vaak voor onder mensen met een West-Afrikaanse achtergrond, maar is ook de naam van de terrorist die vorige maand mensen gijzelde en doodde in een kosjere supermarkt in Parijs. De aanvaller in Nice, een man van rond de dertig, zou een strafblad hebben vanwege diefstal en mishandeling. Volgens Franse media vertrok hij vorige week naar Turkije, maar werd hij teruggestuurd.

    • NRC