Taiwanees vliegtuig stort in rivier - beelden van crash op internet

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden na een vliegtuigcrash in Taiwan. Foto EPA / David Chang

Bij een vliegtuigongeluk in de Taiwanese hoofdstad Taipei zijn vanmorgen zeker negen mensen om het leven gekomen. Over veel van de andere passagiers is nog weinig duidelijk, zo meldt persbureau Reuters. Het toestel van de lokale maatschappij TransAsia Airways stortte kort na opstijgen neer in een rivier.

Op internet zijn inmiddels meerdere video’s verschenen van de crash. Daarop is te zien hoe het toestel over een nabijgelegen snelweg scheert en het asfalt met een vleugel raakt. Vlak daarna kwam het vliegtuig met 58 mensen aan boord in de Keelung-rivier terecht. Tot dusver hebben reddingsdiensten 16 mensen kunnen redden.

Het is de zoveelste keer in korte tijd dat Aziatische luchtvaartmaatschappijen betrokken zijn bij ongelukken. Vorig jaar kwamen bij een crash met een vliegtuig van TransAsia al eens 48 mensen om. In december stortte een toestel van AirAsia neer, waarbij alle 162 inzittenden omkwamen. Bij de twee vliegrampen bij Malaysia Airlines vielen in totaal 539 doden.

    • Joost Pijpker