Sony: verliezen worden sneller teruggebracht

Herstel in Tokio

Sony verwacht dit boekjaar, dat loopt tot 31 maart, een nettoverlies te boeken van bijna 1,3 miljard euro. Eerder werd rekening gehouden met een verlies van ruim 1,7 miljard euro.

Het Japanse elektronicaconcern dankt de bijstelling van de prognose onder meer aan een sterke vraag naar sensoren voor camera’s in mobieltjes (van onder meer Apple) en een groot animo voor zijn spelcomputer PlayStation 4. Dit heeft het bedrijf vanmorgen bekendgemaakt.

In de laatste drie maanden van 2014, het derde kwartaal voor het bedrijf, kwam de nettowinst uit op 89 miljard yen (662 miljoen euro). Dat is ruim drie keer zoveel als een jaar eerder. De omzet steeg met ruim 6 procent tot omgerekend 18,9 miljard euro. Het gaat om voorlopige cijfers.

De resultaten van Sony’s filmtak konden als gevolg van een cyberaanval eind vorig jaar nog niet worden berekend. Met de geschatte kosten van die hack, circa 13 miljoen euro, is al rekening gehouden. (ANP)