SBM werkt mee aan onderzoeken Brazilië - zag omzet in 2014 stijgen

SBM Offshore, de dienstverlener aan de olie-industrie, werkt mee aan de onderzoeken van de Braziliaanse autoriteiten naar mogelijke omkoping in Brazilië. Dat heeft het bedrijf laten weten bij het bekendmaken van de jaarcijfers, schrijft persbureau ANP.

Foto SBM Offshore

SBM Offshore, de dienstverlener aan de olie-industrie, werkt mee aan de onderzoeken van de Braziliaanse autoriteiten naar mogelijke omkoping in Brazilië. Dat heeft het bedrijf laten weten bij het bekendmaken van de jaarcijfers, schrijft persbureau ANP.

Het bedrijf is betrokken bij onderzoeken naar corruptie bij het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras. SBM heeft bevestigd met de onderzoeken te maken te hebben, maar wilde verder niet ingaan op de precieze inhoud daarvan.

SBM zag zijn omzet vorig jaar met 5 procent stijgen naar 3,55 miljard dollar (3,1 miljard euro). Daarbij werd een winst geboekt van 84 miljoen dollar, tegen een verlies van 58 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf heeft momenteel veel last van de dalende olieprijs, waardoor veel oliebedrijven hun investeringen op een laag pitje zetten. In 2015 wordt voorlopig gerekend op een omzet van minstens 2,2 miljard dollar.

Vorig jaar kreeg SBM voor 3,1 miljard dollar aan orders, tegen 10 miljard dollar in 2013. Het bedrijf schreef zich op veel opdrachten in, maar door snelle verslechtering van marktomstandigheden zijn veel projecten uiteindelijk uitgesteld.

    • Nando Kasteleijn