Jordaanse kandidaat wil debat

Prins Ali bin Al-Hussein wil in de aanloop naar de verkiezing van een nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA een publiek debat met zijn rivalen Michael van Praag, Sepp Blatter en Luis Figo. Eerder stelde Van Praag al voor een debat te voeren. „In dit debat kunnen we met elkaar onze standpunten uiteenzetten en wordt het voor de mensen precies duidelijk waar we staan”, zei de Jordaniër gisteren bij zijn officiële kandidaatstelling. Toen werd ook duidelijk dat zijn kandidatuur door de Engelse voetbalbond wordt gesteund die zich eerder zeer kritisch toonde over de WK-toewijzing aan Qatar. Ali wil binnen de FIFA vooral een einde maken aan de ‘cultuur van intimidatie’. „Mensen zijn niet vrij geweest om hun eigen mening uit te dragen.” Hij kreeg ook steun van zijn vaderland Jordanië, Malta, Georgië, Wit-Rusland en de VS. De verkiezing is op 29 mei. Eerder zagen David Ginola en Jérôme Champagne van hun kandidatuur af. (Reuters/NRC)