Na IEF sleept ook vakbond CNV V&D in kort geding voor de rechter

Vakbond CNV gaat een kort geding aanspannen tegen V&D, meldt persbureau ANP. Vanmiddag heeft V&D aan de bond laten weten dat het warenhuis niet van plan is om de eerder aangekondigde salarisverlaging van 5,8 procent terug te draaien.

Foto ANP / Valerie Kuypers

Vakbond CNV gaat een kort geding aanspannen tegen V&D, meldt persbureau ANP. Vanmiddag heeft V&D aan de vakbond laten weten dat het warenhuis niet van plan is om de eerder aangekondigde salarisverlaging van 5,8 procent terug te draaien.

Na het bericht van V&D heeft CNV onmiddellijk aangekondigd naar de rechter te stappen. FNV dreigde vorige week eveneens met een kort geding. Maar die bond wacht eerst de uitgebreidere schriftelijke reactie van V&D af.

Nog een kort geding op de planning

V&D wordt hiermee voor de tweede keer deze week voor de rechter gedaagd. Gisteren moest de keten ook al voor de rechtbank verschijnen omdat zij onder haar huurverplichtingen voor de winkels probeert uit te komen. Vastgoedbedrijf IEF Capital eiste in een kort geding de ontruiming van de vier belangrijkste filialen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht.

Naast CNV bereidt ook beleggingsmaatschappij ProWinko een kort geding voor. De maatschappij wil dat V&D uit haar pand in Roermond gaat. Maar daarvoor is nog geen datum vastgesteld, zo heeft een rechtbankwoordvoerder laten weten aan ANP.

Lees verder op NRC Q:

    • Nando Kasteleijn