KPN wil Jolande Sap als commissaris - verlies kleiner dan vorig jaar

Jolande Sap spreekt aan het begin van het partijcongres van GroenLinks, in maart 2013. Foto ANP/ Martijn Beekman

KPN wil voormalig fractievoorzitter van GroenLinks Jolande Sap aanstellen als een van de toezichthouders bij het bedrijf. Sap moet de opvolger worden van Tini Hooymans, die onlangs terugtrad uit de raad van commissarissen van het telecombedrijf. Dat maakte KPN vandaag bij het presenteren van de jaarcijfers bekend.

Voordat de oud-politicus kan toetreden tot de raad moet ze eerst toestemming krijgen van de aandeelhouders van het bedrijf. In april komen zij tijdens een vergadering bijeen om te stemmen over het voorstel. Sap werkt momenteel al als hoofd-toezichthouder bij gezondheidsinstelling Arkin en als partner bij adviesbureau Camunico.

Ook president-commissaris vertrekt

Hooymans is niet de enige commissaris die terugtreedt. Ook de voorzitter van de raad, Jos Streppel, verlaat het orgaan, omdat zijn derde en laatste termijn erop zit. Hij wordt vervangen door Duco Sickinghe, die sinds april vorig jaar al commissaris bij KPN was. Sickinghe was eerder topman bij het Belgische kabelbedrijf Telenet.

Naast de plannen om Sap te benoemen maakte KPN vandaag ook de resultaten over het vierde kwartaal en het gehele jaar openbaar. Daaruit blijkt dat het telecombedrijf in de laatste maanden van vorig jaar aanmerkelijk minder verlies heeft geleden dan in dezelfde periode van 2013.

Kleiner verlies en hogere omzet

Onder de streep kwam KPN eind december 37 miljoen euro tekort, terwijl vorig jaar een verlies van 108 miljoen euro was. De omzet in het vierde kwartaal was even hoog als een jaar eerder. De inkomsten van KPN kwamen uit op 2,07 miljard euro.

Lees ook op NRC Q “En jij dacht dat je stress had door WhatsApp? Denk eens aan KPN en T-Mobile”.

    • Joost Pijpker