Eerste 53 namen Best Kept Secret: o.a. Alt-J, The Libertines en Future Islands

De bekende letters bij de ingang van het festivalterrein van Best Kept Secret. Foto NRC / Andreas Terlaak

Best Kept Secret komt vandaag met de langverwachte eerste 53 namen voor Best Kept Secret 2015. Onder meer Alt-J, Noel Gallagher’s High Flying Birds en The Libertines vormen de headliners van het festival in Hilvarenbeek.

De eerste namen:

Alt-J, Noel Gallagher’s High Flying Birds, The Libertines, Royal Blood, The Tallest Man On Earth, The Jesus & Mary Chain – Psychocandy live, Black Mountain, Chet Faker, Death Cab For Cutie, First Aid Kit, Future Islands, Jonny Greenwood & The London Contemporary Orchestra, Future Brown, Earl Sweatshirt, SOHN, Mew, The Vaccines, Of Monsters And Men, BADBADNOTGOOD, Ariel Pink, Bass Drum Of Death, Binkbeats, Kindness, Dan Deacon, Daniel Romano, Eagulls, Fickle Friends, Hookworms, Kate Tempest, Little May, Matthew E. White, METZ, OFF!, Pissed Jeans, Sunset Sons, Alvvays, Evian Christ, Gengahr, Hinds, Steve Gunn, Daniel Wilson, Outfit, Liima, Kiasmos, Pretty Vicious, Wolf Alice, Reigning Sound, St. Paul & The Broken Bones, Strand of Oaks, Waxahatchee, Weval (live), Yak, Yung Lean & Sadboys.

Enkele reacties.

Atze de Vrieze (3voor12):

Twitter avatar atzedevrieze Atze de Vrieze Ik noteer graag Reigning Sound, Future Islands, Weval, Strand Of Oaks, Earl Sweatshirt en Ariel Pink http://t.co/08OY0zknJi

Norbert Pek, (o.a. Nieuwe Revu):

Twitter avatar norbertpek Norbert Pek De kans is levensgroot dat er (net als in ’t eerste jaar) weer flink wat bussen met Engelsen naar @BKSfestival komen met deze line-up.

Best Kept Secret Festival 2015 vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni op het strand en in het bos van de Beekse Bergen. Het festival, vorig jaar bezocht door 15.000 bezoekers, wordt georganiseerd door boekingskantoor Friendly Fire. De voorverkoop start aanstaande zaterdag om 12.00 uur.

Een impressie van vorig jaar:

Iggy Pop en Flying Lotus naar Down The Rabbit Hole

Gisteren maakte ook het concurrerende festival Down The Rabbit Hole, georganiseerd door Mojo, namen bekend. Onder meer Iggy Pop, FKA Twigs en Flying Lotus werden aan de lineup toegevoegd. Eerder waren al namen bekend als Damien Rice, The War on Drugs, The Gaslamp Killer Experience Patti Smith. Down The Rabbit Hole werd op het European Festival Awards in Groningen onlangs uitgeroepen tot beste nieuwe festival. Het festival op vakantiepark De Groene Heuvels in Beuningen is dit jaar van 26 tot en met 28 juni.

Lees hier de recensie van NRC over de editie van vorig jaar: Best Kept Secret is geraffineerd popfestival

    • Marije Willems