Dode bij schietpartij in Amsterdam - slachtoffer is bekende van de politie

Forensisch onderzoek bij de parkeergarage aan de Bart Poesiatstraat in Amsterdam Nieuw-West waar een man is doodgeschoten. Foto ANP / Evert Elzinga

Bij een schietpartij in de Amsterdamse wijk Osdorp is vanmorgen een man om het leven gekomen. Het vermoedelijke slachtoffer is een bekende van de politie. Het incident vond plaats in een parkeergarage aan de Bart Poesiatstraat. De politie heeft dat gebied nu afgezet en doet onderzoek.

Over de toedracht van de schietpartij is momenteel nog niets bekend. Volgens de regionale televisiestations AT5 en RTV Noord-Holland zou ligt de oorzaak mogelijk in de relationele sfeer. Beide zenders halen daarbij buurtbewoners aan, die stellen dat de man kort voor het incident ruzie had met een vrouw.

Update 16.30 uur: De man heeft mogelijk zichzelf neergeschoten, schrijft de NOS. Naast de man is een vuurwapen gevonden, dat mogelijk per ongeluk is afgegaan.

Het is de zoveelste keer in korte tijd dat de hoofdstad wordt opgeschrikt voor een schietpartij. Alleen al afgelopen weekeinde vonden er drie schietincidenten plaats, in een tijdsbestek van amper 12 uur. Vorige week overleed een 37-jarige man uit Ghana in Osdorp nadat hij met een automatisch vuurwapen was beschoten. Hij had geen banden met de zware criminaliteit, zo meldt ANP.

    • Joost Pijpker