Auto’s staan muurvast op de A50, weg is gedeeltelijk afgesloten

De A50 tussen Veghel en Ravenstein wordt in noordelijke richting helemaal afgesloten wegens winterse buien, meldt Rijkswaterstaat. Op de spekgladde weg zijn diverse voertuigen gestrand.

De A50 bij Ravenstein is na winterse buien spekglad geworden. Foto ANP / Ginopress

De A50 tussen Veghel en Ravenstein wordt in noordelijke richting helemaal afgesloten wegens een sneeuw- en hagelbui, waardoor de snelweg rondom Oss spekglad geworden is. Omdat het nu weer vriest, is de weg een “ijsspiegel” geworden, schrijft de VerkeersInformatieDienst (VID).

Op de A50 richting Eindhoven staat ruim twintig kilometer file (tussen Ravenstein en Sint-Oedenrode), richting Arnhem nog twaalf kilometer (tussen Veghel en Ravenstein). Daardoor kan Rijkswaterstaat de gladheid niet goed bestrijden.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Zonodig worden bergers ingezet om de spekgladde A50 tussen Veghel en Ravenstein vrij te maken.

regio oss mijden

Rijkswaterstaat heeft calciumsproeiers naar de gladde delen van de A50 gestuurd. Het sproeien met een zoutoplossing is efficiënter dan het inzetten van gewone strooiwagens. Volgens de VID wordt de situatie op de A50 erger en zouden automobilisten de gehele regio Oss vanavond moeten mijden. Via de A2 en de A15 is een omleidingsroute ingesteld.

Twitter avatar vid VID Zo ziet de #A50 eruit bij Oss: een grote ijsspiegel. Automobilisten als @molislaegers staan muurvast. http://t.co/mcuQIOkIei

Het is onduidelijk wat er op de A50 richting Eindhoven gebeurt. Mogelijk wordt de weg later ook afgezet. Rijkswaterstaat gebruikt strooiwagens, maar auto’s staan muurvast.

    • Sterre van der Hee