VVD wil spijtoptantenregeling voor voetballers bij matchfixing

Er lijkt een Kamermeerderheid te bestaan voor een klokkenluidersregeling voor voetballers die zich hebben ingelaten met matchfixing. Mocht een speler die in het verleden is benaderd door matchfixers daarover willen praten, dan moet er strafvermindering komen.

Volgens Omroep Brabant wil de VVD bij monde van Kamerlid Michiel van der Veen de minister ‘vragen om hier eens over na te denken’. Coalitiepartner PvdA liet eerder met een initiatiefnota al weten voorstander te zijn van een dergelijke clementieregeling.

De Tilburgse voetbalclub Willem II kwam recentelijk in het nieuws toen bleek dat zeker twee wedstrijden in het seizoen 2009-2010 waren gemanipuleerd. Speler Ibrahim Kargbo zou toen met een goksyndicaat zaken hebben gedaan om de uitkomst van de wedstrijden te beïnvloeden.

Willem II en de KNVB hebben aangifte gedaan.

    • Philippus Zandstra