Vermiste Urker kotter is gevonden - duikers zoeken naar opvarenden

De Urker kotter Morgenster, die sinds woensdag was vermist, is terecht. Dat meldt de gemeente Urk vanmorgen, zonder daarbij iets te zeggen over de plek waar de vissersboot is gevonden. Ook in welke staat het schip werd aangetroffen maakte de woordvoerder van de gemeente niet bekend.

Vissersschepen in de Urker haven. De kotter die vorige week in het Kanaal verdween is teruggevonden.
Vissersschepen in de Urker haven. De kotter die vorige week in het Kanaal verdween is teruggevonden. Foto ANP / Olaf Kraak

De Urker kotter Morgenster, die sinds woensdag was vermist, is terecht. Dat meldt de gemeente Urk vanmorgen aan persbureau ANP, zonder daarbij iets te zeggen over de plek waar de vissersboot is gevonden. Ook in welke staat het schip werd aangetroffen maakte de woordvoerder van de gemeente niet bekend.

Duikers worden nu ingeschakeld om op zoek te gaan naar de twee nog vermiste opvarenden, aldus de zegsvrouw. De zoektocht naar de Urker kotter richtte zich de afgelopen dagen op een strook zee voor de kust van Noord-Frankrijk. Er werd onder meer met andere vissersboten en een sonarboot gezocht.

Twee van de vier opvarenden al gevonden

De Morgenster verdween woensdag in het Kanaal tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne. Na twee dagen zoeken werden twee van de opvarenden dood uit het water gehaald bij de Franse kustplaats. Op de boot zaten in totaal vier mensen, onder wie twee Nederlanders.