Dj’s Coen en Sander van 3FM naar Radio 538

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga Foto ANP

Radio-dj’s Sander Lantinga en Coen Swijnenberg stappen over van 3FM naar Radio 538. De twee gaan bij de commerciële zender van maandag tot en met donderdag een nieuwe middagshow presenteren. Het duo, onder meer bekend van de Coen en Sander show, volgt na de zomer Ruud de Wild op, wiens contract eind augustus afloopt. Bij 3FM zijn Coen en Sander elke werkdag te horen.

Swijnenberg, die twaalf jaar bij 3FM werkte, zegt in een verklaring op Facebook dat er lang is nagedacht over de stap. „Je begrijpt dat deze beslissing bepaald niet over één nacht ijs is gegaan, want weggaan bij 3FM… het voelt als iets tegennatuurlijks.” De dj’s wilden op hun hoogtepunt gaan, schrijft Swijnenberg. Ze gaan meer verdienen, maar dat was niet doorslaggevend. „Als we voor het geld hadden gekozen waren we al veel eerder weggegaan. Radio is het mooiste medium dat er bestaat en dit soort beslissingen moet je nooit maken op basis van geld.”

Coen en Sander volgden allebei de nachtopleiding van 3FM. In 2006 begonnen ze met hun gezamenlijke show, twee jaar later wonnen ze de Gouden Radioring voor het beste radioprogramma. De 3FM-dj’s deden mee aan het Glazen Huis en hebben een inmiddels jaarlijks terugkerend feest in de Heineken Music Hall, Das Coen Und Sander Fest. Een beoogde opvolger voor Coen en Sander moet nog gevonden worden.