PSV wint met tien man van NAC

PSV heeft vanavond met 0-2 gewonnen van NAC. Ondanks het feit dat de Eindhovenaren al binnen een minuut met nog maar tien man op het veld stonden, wisten zij een overwinning te boeken op het team uit Breda.

Linksback Jetro Willems van PSV kwam kort na de aftrap hard in op NAC-verdediger Gill Swerts en kreeg 29 seconden na het fluitsignaal rood van scheidsrechter Kevin Blom. Het was de snelste rode kaart in de eredivisie ooit. Het oude record stond op naam van Feyenoorder Bonaventure Kalou, die in 2001 na 61 seconden van het veld werd gestuurd.

Onwennig spel

Na de chaotische opening van de wedstrijd speelden beide ploegen nog lange tijd onwennig. Zowel PSV als NAC kreeg kansen, maar de Eindhovenaren waren met tien man nog steeds de sterkere partij.

In de 53e minuut schoot Memphis Depay het eerste doelpunt voor PSV binnen. Het was zijn dertiende treffer dit seizoen, wat hem tot topscorer maakt. Georginio Wijnaldum bracht de Einhovenaren in de 74e minuut op 2-0.

Met de overwinning vergroot eredivisiekoploper PSV zijn afstand op nummer twee Ajax. De ploeg uit Eindhoven staat nu op 55 punten, tegenover 43 van Ajax. NAC blijft door dit verlies in de degradatiezone. De club laat met slechts 15 punten alleen FC Dordrecht nog achter zich.

    • Casper van der Veen