Minder Nederlandse transfers in winterstop

Minder profvoetballers zijn de afgelopen transferperiode van club veranderd. Waar vorig jaar nog 111 spelers in Nederland verkasten in de winterstop, waren dat er nu 101. Dat meldde de KNVB vanochtend.

De meeste transfers vonden gisteren plaats op de slotdag van de transferperiode. In de laatste 24 uur maakten 32 spelers nog een overstap. Leroy Labylle van PEC Zwolle was om 22.37 de laatste; hij gaat spelen voor MVV Maastricht.

Binnen Nederland veranderden 48 spelers van club. 34 spelers kozen voor een buitenlandse avontuur, terwijl 19 profs in Nederland komen voetballen. Van alle getransfereerde spelers worden er 23 verhuurd.

De cijfers verschillen niet veel met die van voorgaande jaren. In de transferperiode van twee jaar terug verkasten 105 spelers, het jaar ervoor 103.

Hoewel de markt nu dicht is, kunnen Nederlandse spelers eventueel nog naar het buitenland vertrekken. Dit omdat de KNVB bij buitenlandse transfers de lokale tijd en transferperiode hanteert van het land waar de speler heengaat. Werkloze spelers kunnen ook buiten de transferperiodes nog een contract tekenen.

De opvallendste transfer in Nederland was die van spits Tomas Necid naar PEC Zwolle. De Tsjech werd het voorbije half jaar al gehuurd van CSKA Moskou, maar is nu definitief ingelijfd. CSKA hoopte hem te verkopen, maar toen dat niet lukte, heeft de club Necid transfervrij laten gaan.