Militairen in Frankrijk aangevallen door man met mes

Franse militairen op patrouille in een metrostation in Parijs EPA / Yoan Valat

Drie militairen die op antiterreurpatrouille waren zijn vandaag in de Zuid-Franse stad Nice aangevallen door een man met een mes. Dat heeft een Franse politievakbond laten weten, meldt persbureau AP. De aanvaller is opgepakt.

Twee militairen raakten gewond bij het incident, maar zij verkeren niet in levensgevaar. De aanvaller is opgepakt en een bron bij de politie meldt ook een tweede arrestant. De aanval vond plaats in het centrum van Nice in de buurt van een joods centrum. Onze correspondent Peter Vermaas in Frankrijk:

Twitter avatar petervermaas Peter Vermaas Het terrorismeparket in Parijs ontfermt zich nu over de zaak in Nice, waar twee militairen vanmiddag gewond raakten.

De aanvaller zou een identiteitskaart bij zich hebben waar de naam Moussa Coulibaly op stond. Deze achternaam komt relatief vaak voor onder mensen met een West-Afrikaanse achtergrond, maar is ook de naam van een van de terroristen die vorige maand een groep mensen gijzelde in een joodse supermarkt.

De aanvaller, een man van rond de dertig, zou een strafblad hebben voor diefstal en mishandeling. Volgens Franse media vertrok hij vorige week naar Turkije, maar werd hij teruggestuurd. Het terrorismeparket in Parijs ontfermt zich nu over de zaak.

Ronselaars opgepakt

Eerder vandaag werden in en rondom Parijs en Lyon zeven mannen en een vrouw gearresteerd die geronseld zouden hebben voor de terreurbeweging Islamitische Staat. Volgens minister van binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve hebben zij geen banden met de terroristen die vorige maand aanslagen pleegden in Parijs

Sinds die aanslagen zijn door heel Frankrijk meer dan tienduizend militairen ingezet om kwetsbare locaties te verdedigen. Zij bewaken onder meer winkelcentra, synagoges, moskeeën en stations.

    • Casper van der Veen