Dit melden andere media vandaag

Rain clouds blow over a pasture with cows on the edge of Naardermeer nature reserve in Muiderberg, near Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 7, 2014. A light breeze brings rapidly changing spring weather with sun and rain, and temperatures around 16 degrees Celsius, or 61 Fahrenheit. (AP Photo/Peter Dejong)

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

Bestaat morgen de V&D nog?

Vanavond vindt in Amsterdam de laatste reddingspoging plaats van V&D, denkt de Volkskrant. Daar ontmoeten de directie van de warenhuisketen, de Amerikaanse eigenaar Sun Capital en de verhuurders van V&D-winkelpanden elkaar om tot een oplossing van de huidige impasse te komen.

Een faillissement dreigt namelijk voor het noodlijdende V&D. Het bedrijf wil de huur van de winkelpanden voor de komende tijd niet betalen en de lonen van werknemers verlagen, om te kunnen overleven. Enkele verhuurders van de winkelpanden hebben al een kort geding aangespannen tegen V&D uit onvrede met de afgedwongen huurpauze. Ook slepen werknemers van het warenhuis het bedrijf voor de rechter vanwege de loonsverlaging.

Een compromis tussen de verschillende partijen lijkt bijna onmogelijk, blijkt uit het beeld dat de Volkskrant van de situatie schetst. Na vanavond moet blijken of V&D nog kan blijven bestaan.

KLM blijft de baas over de kas

Air France-KLM geeft dochterbedrijf KLM voorlopig nog de vrijheid zelf te beslissen over de eigen kas, meldt Z24. Eerder besloot de top tot het tegenovergestelde om zo kapitaal door te laten stromen naar de holding en op die manier goedkopere leningen te krijgen bij banken.

Door het hevige protest van de raad van commissarissen en de directie van de KLM werd het plan geschrapt. Door stakingen en winstwaarschuwingen achtte de top de controle over de afzonderlijke kassen van Air France en KLM nodig om tegenwicht te bieden aan de financiële uitdagingen van het huidige moeizame marktklimaat.

Op 19 februari moet duidelijk worden welke kostenbesparende maatregelen het moederbedrijf nu zal moeten nemen om zich hier tegen te verweren. Op die dag presenteert Air France-KLM de jaarcijfers.

Erbudak in hoger beroep

Aysel Erbudak, voormalig bestuursvoorzitter van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis gaat in hoger beroep. De rechter oordeelde dat zij 1,7 miljoen euro moet terugbetalen die zij onrechtmatig toegeëigende. Erbudak is het daar niet mee eens, schrijft RTL Nieuws.

Volgens de rechtbank was duidelijk dat Erbudak onder andere 1 miljoen euro van het ziekenhuis aan investeringsmaatschappij Simed betaalde voor de aankoop van grond in Turkije en anderhalve ton van het ziekenhuis gebruikte voor privéaankopen.

Tegenover Nieuwsuur ontkende Erbudak gisteravond nogmaals schuldig te zijn en liet zij weten de 1,7 miljoen euro niet te kunnen terugbetalen. De voormalige bestuurder van het Amsterdamse ziekenhuis sprak de hoop uit dat haar hoger beroep haar onschuld zal bewijzen.

    • Hans Klis