Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Weet jij precies wat een woonboerderij van 170 m² in Noordoost-Groningen kost? Gaat je hart sneller kloppen van een huis met mogelijkheden voor de hobbyist? Ben jij Fundaverslaafd? Doe de test.

NRC Q en bureau Toponderzoek deden onderzoek onder 500 bedrijven. De eerste Q-barometer is positief: Nederlandse bedrijven verwachten dat de economie dit kwartaal aantrekt.

Het is met twee beursgangen (Bols, Grandvision) een bijzondere week voor de Nederlandse tak van Euronext. En dan is er ook nog die nieuwe topman, Maurice van Tilburg. Hoewel hij er liever niet de nadruk op legt, is hij een niet onverdienstelijk kunstenaar.

Disney - vandaag jaarcijfers - floreert door Frozen. Maar deel 2 laat nog minstens een jaar op zich wachten. Hoe kan Disney-baas Bob Iger het succes van afgelopen jaar overtreffen?

Poldernieuws

Vanavond vindt de laatste reddingspoging plaats van V&D, denkt de Volkskrant. Bestaat morgen het warenhuis nog?

Air France-KLM geeft dochterbedrijf KLM voorlopig nog de vrijheid zelf te beslissen over de eigen kas, meldt Z24.

Voormalig bestuursvoorzitter van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak gaat in hoger beroep, schrijft RTL Nieuws.

While you were sleeping… in the US

Google krijgt concurrentie uit een onverwachte hoek. Uber gaat volgens Techcrunch ook aan de slag met zelfrijdende auto’s.

Stratasys heeft een moeilijk jaar gehad, schrijft The Wall Street Journal. En 2015 jaar dreigt niet veel beter te worden.

Het einde van Radioshack is in zicht. De New York Stock Exchange legde de handel rond de noodlijdende elektronicaketen vannacht stil, meldt Business Insider.

While you were sleeping… in Asia

Nu Uniqlo in opspraak is gekomen, denkt Japan na over verantwoord geproduceerde kleding. The Japan Times heeft er een achtergrondartikel over.

Er is even geen nieuwe Nokia telefoon om aan te werken, dus zet Foxconn 1.300 arbeiders op straat, meldt The Economic Times. Wel met een vertrekpremie trouwens.

Het gaat niet goed met Hyundai, maar het bedrijf gaat wél de hoogste toren van Seoul bouwen. Een prestigeproject, schrijft The Wall Street Journal.

NRC Q’s citaat van de dag

“I use my art to reflect on my behaviour and feelings as an individual, an artist and a manager. I notice that the deeper I touch myself the more I succeed to touch others; in both art and work.” - de Nederlandse Euronext-topman Maurice van Tilburg op zijn website

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q