Deze 11 dingen verwacht je niet van de nieuwe baas van de beurs

Het is een bijzondere week voor de Nederlandse tak van Euronext. Morgen is de beursgang van Bols, vrijdag volgt die van Grandvision (bekend van Pearle). En met Maurice van Tilburg heeft de Amsterdamse beurs ook nog eens een nieuwe, opmerkelijke topman.

Vlak na de beursgang van Euronext zelf vertrok topman Cees Vermaas halsoverkop naar de concurrentie. Een zoektocht van een half jaar eindigde uiteindelijk gewoon waar die begon: op Beursplein 5. De gisteren benoemde 43-jarige Van Tilburg is namelijk al tien jaar werkzaam voor (NYSE) Euronext en loopt al 20 jaar rond in de beurzenwereld.

euronext1

En tegelijkertijd is hij al die jaren ook een niet onverdienstelijk kunstenaar. Van Tilburg heeft verschillende exposities op zijn naam, zoals deze in de New Yorkse wijk Chelsea. Op zijn websites en blogs legt hij uit dat hij geinspireerd is door de Cobra-beweging en hoe hij tegen kunst (en leiderschap) aankijkt.

“I use my art to reflect on my behaviour and feelings as an individual, an artist and a manager. I notice that the deeper I touch myself the more I succeed to touch others; in both art and work. On this site I share experiences and insights; and I hope you will provide yours; ideas, experiences, science and feedback are all welcome.”

Wat hij dan allemaal maakt? Nou deze kunstwerken bijvoorbeeld (met originele titels):

    • Camil Driessen