In de Rotterdamse haven is vorig jaar zo’n 9.000 kilo harddrugs onderschept

In de Rotterdamse haven is vorig jaar zo’n 9.000 kilo harddrugs in beslag genomen. Het ging vooral om cocaïne (7.575 kilo), meldt het Openbaar Ministerie.

De haven van Rotterdam.
De haven van Rotterdam. Foto ANP / Lex van Lieshout

In de Rotterdamse haven is vorig jaar zo’n 9.000 kilo harddrugs in beslag genomen. Het ging vooral om cocaïne (7.575 kilo), meldt het Openbaar Ministerie (OM). Dat is minder dan in 2013, toen 10.000 kilo aan harddrugs gevonden werd, waarvan 9.800 kilo cocaïne.

In totaal ging het om tachtig zaken. Volgens het OM komt de ‘rip-off smokkelmethode’ steeds vaker voor, waarbij tassen met drugs bij een reguliere lading worden gestopt. In november werd 3.000 kilo drugs tussen fruit uit Costa Rica gevonden.