Tips voor de miljonair in spe: gebaar, schreeuw, overdrijf

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Een seminar tijdens de internationale Millionaire Mind Intensive - bijeenkomst in de RAI in Amsterdam.
Wie: Investeerder en trainer Marcus de Maria, T. Harv Eker - auteur van ‘Secrets of the Millionaire Mind’ en ruim vijfhonderd miljonairs in spe.

Millionaire Mind Intensive is niet voor toekijkers. Je moet méédoen. Voelen. Ervaren. Wees Italiaans, had Marcus de Maria vooraf gezegd tegen zijn ruim vijfhonderd toehoorders in de RAI. Daarmee bedoelde de Britse ‘wealth creation expert’: gebaar, schreeuw, overdrijf. En als ze moesten huilen, was dat geen probleem, zei hij, maak het inténs. Weg met die negatieve emoties, gooi ze eruit. Anders word je nooit miljonair.

En dat is toch wel het doel. Uiteindelijk. Tijdens de driedaagse seminarreeks zullen de deelnemers hun manier van denken over geld veranderen, beloven charismatische sprekers als Canadees T. Harv Eker, auteur van ‘Secrets of the Millionaire Mind’. En De Maria dus. Want , zo zeggen die goeroes: het begint met jóuw mindset.

Speel je vader na

Negatieve gevoelens over geld werpen een blokkade op naar rijkdom. Les één.
Uitbannen dus. De Maria knipt met zijn vingers en er klinkt pianomuziek. Die doet denken aan de begintune van een willekeurige tv-serie uit jaren negentig - iets met een groot gezin, een joviale vader aan het hoofd die zijn puberdochters met hun ogen laat rollen. Pá-hap.

Handig ter inspiratie want De Maria laat zijn publiek nu in tweetallen een jeugdherinnering naspelen. Eentje met gedoe over geld.

Door de zaal verspreiden zich stampvoetende vrouwen die schreeuwen om hun zakgeld, woedend gebarende mannen die “het dan zélf wel betalen”. Heel goed, vindt De Maria. Ga maar weer zitten.

Of Hug jezelf en de buurman

En geef jezelf een “loving hug”. Of je buurman of -vrouw. Vergeten ze hem niet na te zeggen dat ze “rich, happy and healthy” willen zijn? Dit mantra herhalend vallen zijn toehoorders elkaar in de armen. Of zichzelf dus.

Wie dacht dat dit een mooi fotomoment was, heeft het mis. Zeven boos kijkende werknemers van De Maria en co. Geen foto’s. Alles moet gewist, meteen. En geef jezelf of je buurman nú een “loving hug”. Meedoen zal je. “Ma’am, you cannot feel the energy like this.” Het is niet de bedoeling te ontsnappen uit de kring die plotseling luid neuriënd werd gevormd. Of er überhaupt maar eens vandoor te gaan.

En heel hard weg te fietsen. Want het goeroeteam weet je toch wel te vinden. Vier telefoontjes, drie sms’jes: wanneer je terugkomt. Millionaire Mind Intensive ís niet voor toekijkers.

    • Bo van Houwelingen & Caroline van Keeken