Super Bowl: overwinning voor de New England Patriots

De New England Patriots vieren de overwinning. Foto EPA / Larry W. Smith

De New England Patriots hebben vannacht voor de vierde keer in de clubgeschiedenis de prestigieuze Super Bowl gewonnen. In Glendale (Arizona) versloegen ze de Seattle Seahawks met 28-24. Quarterback Tom Brady, die in het slot een glansrol speelde, werd verkozen tot meest waardevolle speler van de wedstrijd.

Twitter avatar Patriots New England Patriots Super Bowl champions! http://t.co/j8ax5x8Ts1

Lange tijd leek de overwinning juist naar de ploeg uit Seattle te gaan. Bij het ingaan van het vierde kwart stonden de Seahawks namelijk met 24-14 voor. Door twee scores in de laatste periode namen de Patriots de leiding over in een spannend duel dat pas in de laatste seconden werd beslist.

Onderschepping in laatste tellen beslist de wedstrijd

Met nog ongeveer 20 tellen op de klok was het echter Patriots-verdediger Malcolm Butler die de eindstand op de borden zette. De Seahawks moesten op dat moment nog 1 yard overbruggen om een punt te maken. Door de onderschepping van Butler ging die kans voor de ploeg van de Amerikaanse westkust verloren.

De laatste keer dat de Patriots de Super Bowl wonnen was exact tien jaar geleden. Ook bij die overwinning was quarterback Tom Brady destijds betrokken, net als bij eerdere zeges in 2003 en 2001. Brady is nu een van de drie spelers op die positie die de Super Bowl vier keer won.

Vanmiddag in NRC Handelsblad, maar nu al op onze site: “Super Bowl is reclame voor tobbend football”. Lees ook in nrc.next: Drie verhaallijnen die een rol spelen tijdens de Super Bowl. (€)

    • Sterre van der Hee