Pastore? Check. Zlatan? Check. Lavezzi? Goal van het Weekend!

Lekker hoor, zo’n weekend. Golazos uit de Eredivisie, La Liga, de Bundesliga en natuurlijk de Afrika Cup. Want Die duurt ook maar voort. Nog een week zelfs. Beste goal? die komt uit de Ligue 1.

epa04596142 Paris St Germain's Ezequiel Lavezzi is congratulated by his teammates after he scored against Rennes during the French League 1 soccer match Paris Saint Germain vs Rennes in the Parc des Princes Stadium in Paris, France, 30 January 2015. EPA/ETIENNE LAURENT

Lekker hoor, zo’n weekend. Golazos uit de Eredivisie, La Liga, de Bundesliga en natuurlijk de Afrika Cup. Want Die duurt ook maar voort. Nog een week zelfs. Beste goal? die komt uit de Ligue 1.

3. Nilito (Celta de Vigo)

Het was dit weekend kruising zoeken voor onder meer Christian Atsu, de Ghanees van Chelsea die vorig jaar nog werd verhuurd aan Vitesse (dit seizoen aan Everton) en nu namens Ghana op niet onverdienstelijke wijze actief op de Afrika Cup. Ook Karim Benzema had ‘m heel lekker in het kruis hangen: niks mis mee. De goal van Nilito verdwijnt dan niet zo mooi in de haak, het voorbereidende werk en de krul maken dat meer dan goed:

2. Bas Dost (VfL Wolfsburg)

Ricardo Quaresma liet gisteravond nog even op magnifieke wijze zien de meester van het buitenkantje te zijn, maar wij gaan - puur objectief - voor Dost. Want lang leek het helemaal niks te worden met onze Bas te Wolfsburg. Sinds de herfst krijgt hij van trainer Dieter Hecking echter bijna wekelijks speeltijd en dat blijkt toch aan de Deventenaar besteed. In de laatste twee Bundesliga-duels scoorde hij drie keer, waarvan dit weekend twee tegen Bayern. Hij is daarmee de eerste in 102 wedstrijden die tegen ‘der FCB’ tweemaal een doelpunt maakte. En hoe:

1. Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain)

De goal van Uros Djordjevic gisteren tegen Ajax mocht er best zijn, natuurlijk. Niklas Moisander zal daar vast nog wel even aan gedacht hebben vannacht. Deed trouwens denken aan die ene van Bergkamp, toch? FC Groningen had een mooie aanval maar die van PSG; man man man. Lekker hoor: Zlatan-Pastore-Zlatan-Rabiot-Pastore-Lavezzi-boem! Fantastisch.

    • Jules Seegers