Nigeriaanse president ontsnapt aan bomaanslag

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan EPA / Daniel Irungu

Slechts enkele minuten nadat de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan was vertrokken uit een stadion waar een partijbijeenkomst had plaatsgevonden is daar een autobom geëxplodeerd. Dat meldt persbureau AP. De politie meldt dat het explosief tot ontploffing werd gebracht door een vrouwelijke zelfmoordterrorist.

De vrouw was het enige slachtoffer. Wel raakten achttien mensen gewond. De bom ging af in de noordelijk gelegen stad Gombe, zo’n anderhalve kilometer van het stadion.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar velen gaan ervan uit dat de fundamentalistische terreurbeweging Boko Haram achter het geweld zit. De extremisten pleegden gisteren ook al een aanslag bij een moskee, waarbij vijf mensen stierven.

Bij de oliestad Rivers explodeerden vandaag drie bommen. Hierbij raakte niemand gewond, aldus de politie.

    • Casper van der Veen