Nieuwe editie Charlie Hebdo verschijnt op 25 februari

De laatste editie van Charlie Hebdo, die vlak na de aanslagen op het weekblad verscheen.
De laatste editie van Charlie Hebdo, die vlak na de aanslagen op het weekblad verscheen. Foto EPA/Patrick Seeger

De nieuwe editie van het Franse weekblad Charlie Hebdo verschijnt op woensdag 25 februari, over ruim drie weken. Dat heeft journalist Laurent Léger, die voor het blad werkt, bekend gemaakt op Twitter.

Twitter avatar laurent_leger Laurent Léger Enfin! Encore un peu de patience, mais @Charlie_Hebdo_ ressortira le 25 février. Rendez-vous donc dans tous les bons kiosques

“Nog even geduld”, schrijft Léger. Het was in eerste instantie de bedoeling dat het nieuwe nummer op 28 januari zou uitkomen, toen 4 februari en nog weer later volgende week woensdag op 11 februari. Maar de overgebleven redactieleden konden zich daar telkens nog niet toe zetten.

Zeven miljoen exemplaren

Léger was ook bij de fatale redactievergadering op 7 januari aanwezig. Hij werd niet geraakt door de kogels van de broers Saïd en Chérif Kouachi. Acht andere redactieleden wel. Bij de terroristische aanslagen, waarbij ook Amédy Coulibaly betrokken was, kwamen in totaal twaalf mensen om het leven. Ook de drie terroristen vonden de dood.

Het vorige nummer van Charlie Hebdo, dat meteen de woensdag na de aanslagen verscheen, had een recordoplage van zeven miljoen exemplaren. Normaliter schommelt dat getal rond de 60.000.

Lees ook het interview met cartoonist Willem, die ook voor Charlie Hebdo werkt, in NRC Handelsblad: ‘Boosheid helpt als je tekent’ (€).