Mies van Hout maakt Prentenboek van de Kinderboekenweek 2015

Mies van Hout gaat het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2015 maken. Dat meldt organisator CPNB. Van Hout is al ruim 25 jaar werkzaam als illustrator en werkte onder andere samen met Paul Biegel en Vivian den Hollander.

Details van 'Bang Mannetje', het prentenboek dat Mies van Hout in 2006 illustreerde. Dit jaar zal ze het Prentenboek van de Kinderboekenweek voor haar rekening nemen.

Mies van Hout (1962) gaat het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2015 maken. Dat meldt organisator CPNB. Van Hout is al ruim 25 jaar werkzaam als illustrator en werkte onder andere samen met Paul Biegel en Vivian den Hollander.

Kinderboekenschrijver Edward van de Vendel laat op Twitter weten blij te zijn met de keuze voor Van Hout:

Twitter avatar edwardvdvendel Edward van de Vendel Fijne keus, Mies van Hout voor het kinderboekenweekprentenboek! Van harte!

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek verschijnt ieder jaar tijdens de Kinderboekenweek. Het prentenboek, dat 5 euro kost, is in het leven geroepen om het leespubliek te dienen dat te jong is voor het gratis Kinderboekenweekgeschenk. Dat geschenk zal dit jaar worden geschreven tweevoudig Gouden Griffel-winnaar Simon van der Geest.

Raar, maar waar!

De Kinderboekenweek, die dit jaar voor de 61ste keer plaatsvindt, duurt dit jaar van 7 tot en met 18 oktober. Het motto van de week is ‘Raar, maar waar!’. Het thema is natuur, wetenschap en techniek.

Bang Mannetje

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) werkt sinds 1989 als illustrator en grafisch vormgever. In 2006 won ze de Kinderboekwinkelprijs voor haar illustraties in het prentenboek Bang Mannetje, over een jongetje die per toeval zijn angsten leert overwinnen. Ze won dezelfde prijs nogmaals in 2012 voor haar prentenboek Vrolijk, waarmee ze ook een Vlag en Wimpen van de Penseeljury in de wacht sleept.

Van Hout neemt het stokje over van Marit Törnqvist, die voor de Kinderboekenweek 2014 het succesvolle Fabians feest maakte.

    • Roderick Nieuwenhuis