Ik word moeder

RTL 8, 22.30-23.00u.

Het is ‘Week van de Moederliefde’ bij RTL8, de zender die zich voornamelijk richt op op vrouwen tussen 20 en 49 jaar. In deze themaweek staat het moederschap en bevallen centraal. Van maandag tot en met vrijdag staat er iedere avond om 22.30 uur een aflevering van de realityserie Ik word moeder op het programma. In de eerste vier afleveringen volgen Tanja Jess en Anousha Nzume bevallingen in een Nederlandse verloskundigenpraktijk. In de laatste aflevering reizen ze met verloskundige Miriam Hoogendam af naar Oeganda, om moedersterfte in ontwikkelingslanden onder de aandacht te brengen en vast te leggen hoe groot de verschillen met een bevalling in Nederland zijn. Ze gaan hierheen als ambassadeurs van de stichting Cordaid Memisa, een organisatie die ernaar streeft alle vrouwen een veilige zwangerschap en bevalling te bieden. In ontwikkelingslanden sterft er namelijk elke twee minuten een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Voordat de uitzending van Ik word moeder wordt er dagelijks om 20.30 uur een film uitgezonden waarin moederschap centraal staat. Dat is maandag Cheaper By The Dozen, dinsdag Motherhood, woensdag Juno, donderdag The Family Stone en vrijdag Jersey Girl.